Hunger Games

Deep in the meadow, hidden far away
A cloak of leaves, a moonbeam ray
Forget your woes and let your troubles lay
And when it's morning again, they'll wash away
Here it's safe, here it's warm
Here the daisies guard you from every harm
Here your dreams are sweet and tomorrow brings them true
Here is the place where I love you.

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Being vain...





-Για πες μου, με θαυμάζεις στ' αλήθεια πολύ; ρώτησε ο ματαιόδοξος τον μικρό πρίγκιπα.
-Τι πάει να πει "θαυμάζω";
-Θαυμάζω σημαίνει ότι αναγνωρίσεις πως είμαι ο πιο όμορφος, ο πιο καλοντυμένος, ο πιο πλούσιος κι ο πιο έξυπνος άνθρωπος του πλανήτη.
-Στον πλανήτη σου, όμως, είσαι μόνος.
-Κάνε μου τη χαρη, θαύμαζέ με παρ' όλ' αυτά.
-Σε θαυμάζω, είπε ο μικρός πρίγκιπας, ανασηκώνοντας λίγο τους ώμους, εσένα όμως γιατί αυτό σε νοιάζει τόσο πολύ;

Είμαστε ματαιόδοξοι. Ω, ναι. Είμαστε. Αρκετά ματαιόδοξοι. Θέλουμε όλοι να μας θαυμάζουν και να μας αγαπούν και να μας χειροκροτούν και να μας επιφημούν. Γενικά, θέλουμε να νιώθουμε ότι λάμπουμε για να ξέρουμε ότι οι άλλοι μας αποδέχονται. Όμως αυτό που ολοι τελικά καταλήγουν να αγαπάνε δεν είναι παρά ένα είδωλο. Μια εικόνα. Κάτι που έχεις φτιάξει για να γίνεις αγαπητός. Και κάτι που με την πρώτη σταγόνα βροχής θα ξεθωριάσει και θα αποκαλυφθεί η αλήθεια. Η οποία ίσως να μην είναι και τόσο καλή. Γιατί γνωρίζοντας ότι έχεις πει ψέματα... ποιος θα σε δεχθεί ξανά;
Τι κι αν καπνίζεις; Τι κι αν πίνεις; Τι κι αν θυμώνεις εύκολα; So what? Κανείς δεν είναι τέλειος. In fact, the world is full of imperfectness. Και θα υπάρξουν άτομα που θα σε δεχθούν για αυτό ακριβώς που είσαι. Και όχι για μία ψεύτικη εικόνα.
Και επίσης, πρέπει να πατάς λίγο στα πόδια σου. Να μην ξεχνάς την πραγματικότητα. Όσο ωμή και να είναι. Όσο ψυχρή και σκληρή και γκρίζα. Όσο απαίσια είναι. Πρέπει να αναγνωρίζεις την πραγματικότητα. Γιατί όσο είσαι μέσα σε μία φούσκα ψευδαισθήσεων τίποτα δε σε πειράζει. Μέχρι να σπάσει αυτή η φούσκα. Και οι σαπουνόφουσκες είναι πολύ ευαίσθητες.
Ακόμα δεν έχω καταλάβει για πιο λόγο είμαστε ματαιόδοξοι. Γιατί ζητάμε επιβεβαίωση από κάποιους. Για ποιο λόγο να θέλουμε να είμαστε τέλειοι.



I'M BEAUTIFUL IN MY WAY
'CAUSE GOD MAKES NO MISTAKES
I'M ON THE RIGHT TRACK BABY
I WAS BORN THIS WAY

DON'T HIDE YOURSELF IN REGRET
JUST LOVE YOURSELF AND YOU'RE SET
I'M ON THE RIGHT TRACK BABY
I WAS BORN THIS WAY



Γεννηθήκαμε έτσι όπως γεννηθήκαμε. Ας μην προσποιούμαστε. Ας δεχθούμε τους εαυτούς μας και ας μην ζητούμε επικρότηση για το χαρακτήρα μας. Δε χρειάζεται.

Δε μου αρέσει το τραγούδι, αλλά οι στίχοι είναι καλοί :)