Hunger Games

Deep in the meadow, hidden far away
A cloak of leaves, a moonbeam ray
Forget your woes and let your troubles lay
And when it's morning again, they'll wash away
Here it's safe, here it's warm
Here the daisies guard you from every harm
Here your dreams are sweet and tomorrow brings them true
Here is the place where I love you.

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Teachers leave those kids alone


Γουάου.
Κάναμε δύο ολόκληρες βδομάδες μάθημα. Συνάγω λοιπόν τα συμπεράσματά μου ως προς τα μαθήματα που έχω.
~Κατεύθυνση~
Α) Αρχαία
i) Αρχικά είχαμε την κυρία Τ. Άχρηστη και άοσμη. Σε 2 μέρες ξεπέταξε από το γνωστό όλη την εισαγωγή και ήταν έτοιμη να μας βάλει στο κείμενο του Πρωταγόρα. Για εμένα, που δεν είχα διδαχθεί ένα μέρος της εισαγωγής, μιας και έχω ένα θεματάκι με την αποστήθιση, το όλο θέμα ήταν απλά εκνευριστικό. Δόξα τω Θεώ έφυγε. Καλά ξεκουμπίδια.
ii) Ωστόσο μας έφεραν την ‘‘κυρία’’ Χ. Βασικά, εγώ τη λέω «αυτό». Την απεχθάνομαι. Μισώ τον τρόπο που διδάσκει. Ανοίγει τη Γραμματική και σου πετά ένα ρήμα του τύπου «μείγνυμι»-το οποίο δεν απαντάται σε κανένα άγνωστο ή γνωστό κείμενο- και αν δεν το ξέρεις, σου κάνει την ψυχολογία κουρέλια. Ξέρω ήδη πως θα απογοητεύσω τους πάντες -γονείς, αδέρφια, καθηγητές- εφόσον δε θα περάσω εκεί που στοχεύω, αλλά δεν χρειάζεται να έχω μία τύπισσα που δεν ξέρει να κάνει μάθημα να μου το υπενθυμίζει καθημερινά. Και ούτε γουστάρω να μου δίνουν στον αέρα προτάσεις(ναι, δεν γράφει καν στον πίνακα), να τις συντάξω. Οκ, είμαι καλή στη σύνταξη, αλλά για όλα υπάρχουν όρια φιλενάδα. Και συν τοις άλλοις, είναι ημίτρελη. Δεν την άφηναν για χρόνια να διδάξει. Και την πέταξαν σε εμάς.
iii) Αύριο έχουμε μάθημα πρώτη φορά (ξανά αρχαία) με τον κύριο Θ. Έχω ακούσει τα χείριστα για το άτομό του και απλά δε θέλω κάποιον να με κάνει να νιώσω χειρότερα ψυχολογικά. :|
iv) Θέλω την κυρία Ζ.- Ήταν απλά η υπέρτατη θεά του αγνώστου :| Φέρτε μας την κυρία Ζ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Β) Ιστορία
Οι χειρότεροι εφιάλτες μου έγιναν πραγματικότητα. Μας έριξαν μία άθλια υποδεέστερη προσωπικότητα, την Θ. που ξεπετά 2 σελίδες ιστορία σε 15 λεπτά. Πώς να κάνω κυρά μου επανάληψη στο μάθημα όταν δεν το παραδίδεις σωστά; Και πώς να το μάθουν τα 4 παιδιά που ΔΕΝ πάνε φροντιστήριο; Αφήστε που παρατά την κατεύθυνση απλά υπογράφοντας το βιβλίο ύλης και πάει να ψωνίσει τσάντες Guess για να ‘ναι κουλ και σέξι. -.-’

Γ) Λατινικά
Είμαστε τυχεροί. Παρότι είχα αμφιβολίες, ο κύριος Π. είναι τέλειος! Είναι καταρχάς διορθωτής λατινικών στις Πανελλήνιες και μας κάνει υπερβολικά αναλυτικό μάθημα, βάζοντάς μας συνεχείς επαναλήψεις και τεστάροντάς μας. Θέλω απαιτητικό καθηγητή, που να σε βοηθά να πιάσεις το 20. Και σε αυτό το μάθημα, τον έχω.

Δ) Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας
ΟΜΓΚ. Οκέι, μιλάει λίγο έντονα, αλλά ο κύριος Κ. είναι φ-ο-β-ε-ρ-ό-ς! Κάνει το μάθημα τόσο αναλυτικά, σαν να μην το έχουμε κάνει στο φροντιστήριο (και πράγματι μερικοί δεν έχουν κάνει ακόμη τον Κρητικό), κάνει τα αστεία του και γενικά, είναι τέρας ανάλυσης και τα τοιαύτα. Αγαπάω το μάθημά του. Τέλος.-

~Γενικής Παιδείας~
Α) Γυμναστική
Ο εφιάλτης του Γυμνασίου επέστρεψε. Είχα την κυρία Σ. πρώτη και Δευτέρα γυμνασίου και μας είχε ξεπατώσει στο τρέξιμο. Γιατί να την τύχω και στην τελευταία τάξη του Λυκείου; Αχ, τι αμαρτίες πληρώνουμε… -.-’

Β) Μαθηματικά
Ο Γ. είναι ο τυπικός, κλασσικός μαθηματικός. Κάνει καλό μάθημα, πολύ αναλυτικό. Με εκνευρίζει που δε δίνει και μία ευκαιρία σε ‘μένα να βγω για άσκηση (η μόνη της θεωρητικής εκεί μέσα που πήρε Μαθηματικά Γενικής ως Επιλογής) και βγάζει τους θετικούς, αλλά τι να γίνει. Θα του γράψω 20 και θα το ξεπεράσει το θεματάκι του αυτό.

Γ) Φυσική
Έχω θέματα με τη συγκεκριμένη καθηγήτρια. Die bitch.

Δ) Έκθεση, Κείμενα Γενικής
Όχι ότι η Μ. είναι κακή καθηγήτρια, απλά μιλά πολύ ήρεμα και βαριέσαι να παρακολουθήσεις το μάθημα. Τι να κάνεις, αυτά έχει η ζωή. Αλλά τη συμπαθώ.

Ε) Κοινωνιολογία
Δόξα τω Θεώ η Σ. μας δίνει 2-3 ερωτήσεις και μας αφήνει στην ησυχία μας.

Ζ) Γαλλικά, Θρησκευτικά
Η ώρα του παιδιού.-

Η) Βιολογία
Αχ, πάλι ο Αγ. Φτου! Δεν πειράζει, τουλάχιστον κάνει καλό μάθημα, αν και μοιράζει τις ωριαίες σαν καραμέλες.

Θ) Αρχαία Γενικής.
Μάλλον θα έχουμε εκείνη τη Θ. που μας κάνει Ιστορία Κατεύθυνσης στα Αρχαία Γενικής(ίσως και στην Ιστορία Γενικής). Οκέι, εδώ δείχνει τον πραγματικό της εαυτό. Κάθεται στην έδρα και παίζει με το κινητό και πήρε την τάξη μας για να δίνει στην κόρη της τα θέματα. Φακ οφ μπιτς.

Αυτά για την ώρα. Το σχολείο έχει φάση, απλά μου την έσπασε η καθαρίστρια σήμερα. Είχε έρθει το αγόρι μου στο σχολείο να με δει(πάει σε άλλο σχολείο), κάτσαμε σε ένα παγκάκι και μιλάγαμε, μετά ψηφίσαμε 15μελές εμείς και τον βρήκα για να με πάει μέχρι το φροντιστήριο. Πήγαμε προς το γυμναστήριο να πετάξουμε ένα τσάι που ‘χε πάρει και μας την είπε επειδή λέει ‘είναι εξωσχολικός, απαγορεύονται οι εξωσχολικοί, μας είδε που φιλιόμασταν στο παγκάκι και θα τα αναφέρει όλα στο διευθυντή αν επαναληφθεί’.
Το να περπατάς δίπλα-δίπλα ή χέρι-χέρι με κάποιον αντίθετου φύλου, ακόμα και αν είναι απλώς φίλος/η, ισούται με σχέση.
Το να κάθεσαι δίπλα-δίπλα σε παγκάκι ισούται με φιλί.
Το φιλί ισούται με σεξ.
Το σεξ ισούται με τρίδυμη κύηση.
Έχω βαρεθεί αυτή την πόλη.
Τη μισώ.
Την απεχθάνομαι.
Θέλω να φύγω.
Όσο πιο μακριά γίνεται.
Όσο πιο μακριά.

We don’t need no education
We don’t need no thought control
No dark sarcasm in the class room
Teachers leave those kids alone
Hey, teachers! Leave those kids alone!

24 σχόλια:

CineFre@k είπε...

ΥΠΟΜΟΝΗ.

Μια χρονιά είναι και μετά θα είμαστε φοιτητές! Πού στοχεύεις;

Οι καθηγητές είναι περαστικοί από την ζωή σου. Άργησα να το καταλάβω αλλά ΜΗΝ ΔΙΝΕΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ. Από τη στιγμή που είσαι καλυμμένη με επιπρόσθετη βοήθεια, μην χαλάς την ζαχαρένια σου. Δεν βάζουν μυαλό.

Σου εύχομαι να κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα.

Creepy Dreamer είπε...

Στοχεύω για Αγγλική Φιλολογία Θεσσαλονίκης... Εσύ;

Κοίτα, το ξέρω. Απλά δες το έτσι: όταν υπάρχουν καθηγητές στο σχολείο μου που μπορούν να σου δώσουν αυτό το κάτι παραπάνω, που να είναι καθηγητές με κάπα κεφαλαίο, γιατί να μην τους έχω; Επειδή έτυχε να είμαι στο 3ο τμήμα της θεωρητικής που από τους 18 οι 6 ξέρουμε να κλείνουμε το ειμί; Όχι, απλά δεν το δέχομαι. -.-"

Μακάρι, και μακάρι να κάνεις και εσύ το δικό σου. :)

CineFre@k είπε...

Προσπαθείς να απαιτήσεις Παιδεία από το ελληνικό κράτος; Μακάρι να τα καταφέρεις. Αλλά αμφιβάλλω!

Ωστόσο, έχω γνωρίσει Καθηγητές και σε καταλαβαίνω. Κρίμα.

Ανώνυμος είπε...

Υπομονή , κουράγιο κλπ κλπ. Ξέρεις πως πάνε αυτά τα πράγματα. Οι καθηγητές είναι φτιαγμένοι για να σε βασανίζουν. Λίγοι είναι αυτοί που αγαπουν αυτό που κάνουν και σου δίνουν αυτό το κάτι παραπάνω. Απλά να χαίρεσαι γι αυτούς και τους υπόλοιπους χέστους κανονικά όμως! Όπως είπε και ο CineFre@k μην το συζητάς καθόλου εφόσον είσαι καλυμμένη. Καταλαβαίνω τι λες αλλά επικεντρώσου στο σκοπό σου και αστους στη μιζέρια τους.

Διαπίστωση: Κάτι παίζει με τους φυσικούς γενικά γιατί και εγώ αυτή ακριβώς την άποψη έχω για όλους όσους είχα και έχω φέτος ( και μάλλον δυστυχώς και του χρόνου :@)αλλά επειδή δεν είμαι άγιο παιδάκι του έχω κάνει τη ζωή κόλαση! χαχα και μόνο που το σκέφτομαι γελάω. Έπρεπε να είσαι απο μια μεριά να τον δεις προχθες. Πως είναι τα καρτουν που βγάζουν καπνούς από τα αυτιά όταν θυμόνουν? Ένα τέτοιο πράγμα.:P

Άσε στη γυμναστική τα ίδια περνάω.! Αλλα όκ ξέρω εγώ να την γλυτώνω :P

Φιλιά και πολλές πολλές ευχές να πετύχεις εκεί που θέλεις! Ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα η Αγγλική Φιλολογία.

Creepy Dreamer είπε...

CineFre@k, βασικά από το σχολείο μου απαιτώ. :Ρ Διότι απλά έχει μία υπέροχη φιλόλογο και σε εμάς πέταξε μία ψυχασθενή :Ρ Αλλά ζητώ πολλά, έχεις δίκιο. :|
Δε μου πες τι θες να περάσεις. :Ρ

CineFre@k είπε...

*Εγώ θέλω Ψυχολογία Αθήνας.

Creepy Dreamer είπε...

Sleepless, εγώ επειδή είχα θυμώσει με τη συγκεκριμένη φυσικό στην πρώτη λυκείου είχα κάνει μαθήματα στη φυσική και της έγραψα 19 στο τέλος. :Ρ Για να της τη σπάσω :3 Και νευρίασε γιατί νόμιζε ότι θα με μηδένιζε :3 Οπότε σε νιώθω :3

Απλά εγώ βαριέμαι να τ΄ρεχω ενώ θα μπορούσα να ακούω Radiohead λύνοντας άγνωστο :Ρ

Να 'σαι καλά :)
Ναι ενδιαφέρουσα είναι. Αλλά θα πέθαινα για να σπουδάσω Καλών Τεχνών :Ρ

Creepy Dreamer είπε...

CineFre@k, Ψυχολογία είναι η δεύτερη επιλογή μου. Πολύ ενδιαφέρουσα σχολή...

Kostis είπε...

Μαρία, έχω αρκετές παρόμοιες εμπειρίες στο θέμα των μαθημάτων :/.
Φέτος για την ακρίβεια. Θέλω να σε παρακαλέσω όμως για κάτι: Ξεχεσε κανονικότατα όποιον δεν δίνει ευκαιρία στα παιδιά που δεν πάνε φροντ. Το έκανα πριν λίγες μέρες στη Χημεία κατεύθυνσης. Το έφτασα και στην διευθύντρια και τώρα έχει συμορφοθεί κατά πολύ το τέρας. ΜΗΝ τους αφήσεις, πραγματικά. Κάντους να ντραπούν για αυτά που κάνουν. Υπομονή μας ;)

Creepy Dreamer είπε...

Κωστή, ίσως να το κάνω. Οκέι, βέβαια θα με περιμένει ένα 15 στο τετράμηνο, αλλά honestly, I couldn't care less...

Υπομονή καλό μου. :) Άντε και του χρόνου παρέα να πίνουμε καφέ δίπλα στο Λευκό Πύργο :Ρ

Kostis είπε...

Ίσως και όχι... Προπαντώς αν απευθυνθείς σε διευθυντή! Ας τολμήσει μετά και να δούμε πως θα το δικαιολογήσει!

Αχ, αυτά είναι Β)

Creepy Dreamer είπε...

Καλά θα δείξει. Κάτσε να κάνουμε άλλο ένα-δύο μαθήματα. Επιπλέον, στο σχολείο μου ούτε ο διευθυντής δε νοιάζεται.

Ναι αυτά είναι C:

Kostis είπε...

Άσχημο αυτό :/
Αν υπάρχει κάποιο άλλο άτομο που ενδιαφέρεται, όπως εσύ, μπορείτε να μαζευτείτε. Θα ήταν καλύτερο!

Virgilia είπε...

Οι καθηγητές για να στρώσουν θέλουν γενικό κράξιμο. Αν δεν πιάσει ούτε αυτό, τότε κι εσύ πήγαινε στην τάξη και κάνε ότι δεν υπάρχουν. Έτσι κι αλλιώς στα φροντιστήρια βγαίνει περισσότερο μάθημα απ' ό,τι στο σχολείο.
Υπομονή και φιλάκια <3

CineFre@k είπε...

Να σου θυμίσω, βέβαια, πως ο προφορικός ΜΕΤΡΑΕΙ στις πανελλήνιες και δεν θα ήθελες να έχει διαφορά 2 μονάδες με αυτό που θα γράψεις! Τα παιδιά που δεν πάνε φροντ, μπορούνε να μιλήσουν. Στόμα έχουν. Στην περίπτωση αυτή, στήριξέ τα. Αλλά να μιλήσεις για κάποιους που δεν μιλάνε οι ίδιοι για τους εαυτούς τους, μην το κάνεις.

Fleur είπε...

Νομίζω ότι το γεγονός πως δεν έχει καλούς καθηγητές στα Αρχαία και στην Ιστορία Κατ. δεν πρέπει να σε ανησυχεί.;)
Εγώ είχα χάλια καθηγητές σ'όλα τα μαθήματα της Κατ. στο σχολείο.Αλλά παρολ'αυτά όταν αυτοί έλεγαν τις αρλούμπες τους,εγώ έκανα μόνη μου επανάληψη και έλυνα επιπλέον ασκήσεις.:P xD
Καμία φορά βέβαια ήμουν τόσο κουρασμένη που κοιμόμουν.:P

Μην ανυσηχείς,και όλα τέλεια θα πάνε!Είσαι καλή εσύ,δεν σε φοβάμαι.;)

Mike P. είπε...

Διάβασα τις πρώτες 7-8 σειρές και σχολιάζω. Δεν θα το διαβάσω όλο, ξέρω τι γράφεις. Σε ξέρω καλά, μπορώ να πω.

Μαρία σε ποιον ανήκει η ζωή σου; Τα γαμημένα όνειρά σου; Η αλήθεια σου; Πάντως όχι σε μένα, και όχι στους καθηγητές σου. Οϋτε καν στους γονείς σου!

Την επόμενη φορά που θα τολμήσει άνθρωπος να σου πει πως δεν θα περάσεις πουθενά, πως δεν θα καταφέρεις να γράψεις, μία είναι η απάντηση:

"Και ποιος σας είπε Κυριοαχρηστοκαθηγητούδη μου πως σας πέφτει λόγος το τι θα κάνω στη ζωή μου; Αν θυμάμαι καλά, εσείς και οι συνάδελφοί σας είσασταν εκείνοι που με τιμωρείται στο δημοτικό, εσείς είστε εκείνοι που μας ειρωνεύεστε στο γυμνάσιο, εσείς είστε εκείνοι που αδιαφορείτε για εμάς στο λύκειο. Όνειρο της ζωής μου είναι να σπουδάσω Αγλική Φιλοσοφία Θεσσαλονίκης, κάτι που δεν ξέρατε μέχρι σήμερα. Ακόμα και αν δεν περάσω πουθενά, θα δώσω εξετάσεις για τη Σχολή Καλών Τεχνών και θα προσπαθήσω να σπουδάσω στο εξωτερικό. Τι να κάνουμε, δεν θα γίνουμε όλοι όμορφοι καθηγητές."

Θα σε κοιτάξει σαν χάνος. Και μετά αν θέλει ας πάει να πεθάνει.

Creepy Dreamer είπε...

Kostis, θα δούμε καλέ... :Ρ

Creepy Dreamer είπε...

Virgilia, ξέρω, ξέρω. Απλά γενικά έχει γίνει μπέρδεμα και με το φροντιστήριο-για τους 2 από τους 3 καθηγητές μου εκεί είναι επιχείρηση, νοιάζονται για τα εκατοστάευρα που θα μαζέψουν και όχι αν θα περάσω...
Θα δούμε πού θα μας βγάλει.
Φιλάκια :)

Creepy Dreamer είπε...

CineFre@k, ξέρω ότι πρέπει να έχω κατεύθυνση 20 στο σχολείο. :Ρ Και δεν υπάρχει περίπτωση να ΜΗΝ το έχω. Όπως και να το δούμε, είμαι στα 7 καλύτερα άτομα σε αυτό το τμήμα. :Ρ
Κοίτα απλά δεν έχει νόημα να ασχοληθώ, εφόσον οι ίδιοι δεν ασχολούνται...

Creepy Dreamer είπε...

Fleur, ναι, έχω ήδη αρχίσει να κάνω εγκλιτικές στα λατινικά στην ώρα της Ιστορίας :Ρ
Ελπίζω να τα καταφέρω.
Καλή δύναμη καλή μου. Μακάρι να περάσεις εκεί που θες φέτος.
Φιλάκια :)

Creepy Dreamer είπε...

Mike P. όντως με ξέρεις. Μερικές φορές καλύτερα και από εμένα την ίδια.
Τι τέλειο αυτό που έγραψες, θα το αποστηθίσω να το πω σε κανέναν :Ρ Σοβαρά. :Ρ
Και γενικά σε ευχαριστώ. Που πιστεύεις σε εμένα :)
Τα λέμε.

Creep είπε...

Ωιμέ, ο Έλληνας καθηγητής! Τι λυπητερό πλάσμα. Ο ένας νευρωτικός, η άλλη ανοργασμικιά, χέσε μέσα (...για όσους δεν είναι κάφρους και δεν ξέρουν να χειριστούν την κατάσταση προς όφελός τους. :Ρ).
Δεν έχεις λόγο να φοβάσαι τίποτα. Σήκωσε χέρι, πες μάθημα 2 φορές την εβδομάδα στον καθένα και την υπόλοιπη ώρα κάνε αστεράκια στο κώνειο του Σωκράτη και άρχισε να φωνάζεις: ΜΑΜΑ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ

Και κάπου εκεί καθάρισες. :)

the writer είπε...

Για το δικό μου σχολείο πάει κάπως έτσι:
-Αρχαία: Την είχα πέρυσι Γλώσσα και Κείμενα, είναι καλή, αλλά και κάπως απαιτητική.
-Λατινικά: Έχουμε την άχρηστη και βαρετή διευθύντρια μας, τέλεια!
Φιλοσοφία: Λίγο βαρετή, αλλά καλή.
-Γυμναστική: Σκύλα, με γελοίο επίθετο και πιθανότητες συγγένειας με τον Καρβέλα.
-Άλγεβρα: Κάτι λέει, ok.
-Γεωμετρία: Γριά που πάσχει από παλαιμπαιδισμό και δεν ξέρει τι της γίνεται.
-Αρχαία Γ.Π.: Αυτή είναι πολύ καλή, βάζει και βαθμούς, θα την έχουμε και Λατινικά του χρόνου, τι άλλο θες;
Βιολογία: Απλά respect ο τύπος!
Θρησκευτικά: Ο ίδιος με πέρυσι. Μιλάει λίγο αργά, αλλά ok, είναι καλός.
Ιστορία και Κείμενα Γ.Π.: Με έχει κάνει να κοιμηθώ στην Ιστορία άρα μπαίνει black list συν ότι δεν βάζει καλου΄ς βαθμούς και δύσκολα διαγωνίσματα.
Φυσική, Έκθεση, Χημεία, Δίκαιο,Σχέδιο: Δεν ξέρουμε ακόμα.
Καλά, τι κακό να μην μπορούν να εκφραστούν τα ζευγαράκια ελεύθερα. Μια φορά στο Γυμνάσιο έπεσε αποβολή επειδή ένα παιδί φιλιόταν με τον κοπέλα του στο προαύλιο :s